Thursday, 23 November 2017

Korset Premium Beautiful (FAQ)


Aienn nak share beberapa soalan lazim (Frequently Asked Questions) yang customers selalu tanya mengenai Premium Beautiful Corset. Aienn bg list kat sini. Hopefully dapat menjawab beberapa persoalan yang maybe sahabat2 pun tertanya-tanya.








1. Saya gemuk..bila pakai Premium Beautiful boleh ke kurus?

Bergantung kepada tahap kegemukan dan lemak yang ada pada badan. Yes memang ada yang mampu kurus tapi memang beliau jaga pemakaian premium beautiful dan pemakanan. Pakai corset premium beautiful secara konsisten dan dalam masa yang sama juga kena jaga pemakanan. If makan tak kontrol memang tak akan kurus. Lagi bagus kalo uols ada balance life style. Makan banyak dan dalam masa yang sama work out. Jogging pun dah ok. Yang penting Premium Beautiful ni untuk body shaping. Ada orang badan besar tapi cantik je shape sebab premium beautiful membantu untuk kemaskan bentuk badan kita. ❤









2. Tak panas ke pakai Premium Beautiful?

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa. Experience Aienn sendiri masa travel time panas dan winter dua2 tak de masalah. Best lagi travel kalo pakai corset sebab badan jadi sedap macam dipeluk2 hehe ❤




3. Saya pregnant boleh ke beli Premium Beautiful sekarang untuk pakai dalam pantang?

Boleh dan boleh diukur selagi tak masuk 8 bulan. Normally akan ada customer nak beli time offer dan masa tu dorang tengah pregnant. Actually takde masalah untuk beli time pregnant sebab bila deliver nanti tak muat corset tu boleh tukar size as long as uols tak kotorkan set Premium Beautiful tu dan tak basuh lagi.


Ramai je so far customer yang grab offer masa tengah preggy then kita tukarkan size selepas bersalin.

 
Sy cadangkan supaya membuat ukuran badan paling lewat pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.
Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 hingga 5 selepas bersalin. Dan boleh segera menyarungkan PB selepas melahirkan. Kecuali yang bersalin secara c-sect. ❤




Hadiahkan buat isteri anda yang tersayang..


4. Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?

Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. (Instant result) Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten setiap hari minimum 8jam sehari, selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda.

Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. ❤


5. Perlu ke pakai fullset?

Perlu. Dah kira jatuh tahap wajib! Hehe sebab lemak kat bahagian badan kita ni ada di merata tempat. So kalo pakai certain piece je kesan memang tak akan dapat. So bila kita pakai fullset lemak tu akan cantik je beralih ke tempat yang sepatutnya. Bentuk badan pun akan jadi lebih sempurna. Actually bila tak pakai fullset memang jadi tak selesa.


6. Long Bra Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.


7. Bila boleh pakai Premium Beautiful selepas bersalin?

Untuk mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai
selepas 5-10 hari selepas bersalin. Ikut pada luka uols, macam Aienn dah start dengan pakai long bra dan waist nipper dulu. Bila dah ok luka jahitan, terus pakai fullset. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 15-20 hari selepas bersalin. Atau sebaiknya luka jahitan betul2 kering.

Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan rahim ke tempat asal. ❤


8. Lelaki boleh pakai Premium Beautiful?

Boleh pakai Waist nipper untuk kaum lelaki. Bukan je elok untuk perut yang buncit. Tapi elok untuk sakit pinggang. Ramai je lelaki dah dapat kesedaran pakai waist nipper sekarang ni. ❤





9. Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah.

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:

1. Pakaikan seluar dalam.
2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.

Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat. So, make sure size betul! ❤




10. Kalau Premium Beautiful tak muat boleh repair?

Premium Beautiful ni memang ada lifetime warranty service. Warranty ni hanya untuk kerosakan pada set premium beautiful sahaja. Tak kisah la berapa lama uols pakai if rosak hantar je repair for free. Ambil masa dalam 2 minggu - sebulan. Tapi, if nak kecilkan size or nak besarkan memang tak boleh. Kalo dari size badan kita L pakai corset turun jadi S so maknanya berkesan kan? baik beli baru lagi selesa untuk pakai. ❤



Ingin tahu lebih lanjut? 

Boleh call/WhatsApp Aienn ok... ❤


Aienn Latifi
017-2944382
aienn.latifi@gmail.com

Thursday, 17 August 2017

MAHARANI...yang terhebat masa kini!!

Salam, semua :)

Alhamdulillah ramai yang order dan bertanyakan tentang MAHARANI. In shaa Allah harini Aienn akan kongsikan serba sedikit tentang MAHARANI...


Herba Maharani dulu dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan, telah dibawa masuk untuk pasaran Malaysia pada April tahun 2001 semasa usahasama Negara China dan Malaysia. Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL 20014413T) dan disahkan HALAL oleh JAKIM.

Pada Januari 2004 telah dilancarkan secara besar-besaran untuk pasaran wanita Islam Malaysia.
Menurut rekod perubatan China, herba Maharani ni telah diamalkan lebih 3000 tahun (...Zaman Dinasti Tang) dan hanya untuk kegunaan kerabat diraja sahaja. Wowww...!!

Pada tahun 1669 Syarikat Tong Ren Tang telah dilantik bagi memelihara dan memasarkan khazanah perubatan khusus untuk wanita ini ke seluruh dunia.

So, apa kaitan herba Maharani ni dengan kesihatan wanita?

(teruskan...)


RAMUAN DAN KANDUNGAN HERBA MAHARANI

Kandungan utama:-


1. Ayam wuji - Gallus Gallus Domesticus: burung liar hidup dalam 4 musim dikawasan pergunungan China. Kesemua paruh, tulang, daging, & kaki burung ni adalah berwarna hitam, kecuali bulunya warna putih mutiara. Burung ni disembelih mengikut cara Islam & diproses, seterusnya dikukus.

2. Tanduk Rusa - Cornu Cervus Nippon: tanduk rusa yang dihaluskan menjadi serbuk. Membantu memberi tenaga & dapat merembes hormon seks wanita.


3. Tulang sotong - Os Sepiella Maindroni: tulang sotong yang kaya dengan kalsium membantu menguatkan tulang belakang manusia.


4. Beberapa jenis gingseng yang terpilih: Radix, Rhizoma dan Os.


CARA PENYEDIAAN HERBA MAHARANI

Dengan meggunakan mesin berteknologi tinggi canggih dan terkini, semua ramuan adalah direbus melebihi 18 jam, lalu wapnya dijadikan biji-biji halus dan ia perlu disimpan dalam tempat yang kedap udara. Lilin adalah cara terbaik untuk dijadikan tempat simpanan herba Maharani. Pada lilin tersebut terdapat logo berwarna emas - tanda ketulenannya.

CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI

Disebabkan herba Maharani diperbuat daripada wap, kesan perubahan pada sistem tubuh seseorang berlaku amat cepat kerana ia boleh menembusi segala sel dalam tubuh, salur darah, ovari, payu dara dan lain-lain. Disyorkan pengambilan air kosong (air alkali adalah yang terbaik) yang banyak untuk membantu mengimbangi proses penyerapan. Pengambilan yang disyorkan ialah 1/2 bola setiap hari sebelum makan(semasa ketiadaan haid).


Selain daripada maklumat dalam gambar kat atas ni, antara kehebatan lain herba Maharani ni adalah:

1. Membantu menyelesaikan masalah persekitaran - Ovari, rahim iaitu senggugut, keputihan, kegatalan, haid tidak teratur, menopause dan lain-lain.

2. Membantu menyelesaikan masalah persekitaran payudara iaitu sebarang ketumbuhan, saluran yang tersumbat dan akan memberi keanjalan pada payudara.

3. Mengawal selia tekanan darah, emosi dan saraf.

4. Membantu menyelesaikan masalah sengal-sengal sendi, asma, urat timbul, peranakan jatuh (prolebsis), sakit pinggang dan lain-lain.

5. Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka, lebih bermaya, bersemagat, kulit halus, awet muda, dan dapat memberikan kebahagian kepada pasangan.

6. Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan, membantu membetulkan kedudukan ovari, rahim dan lain-lain.


Tau tak ada lagi TIGA PULUH keberkesanan herba Maharani ni? Apa dia??

1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur dan semua masalah berkaitan haid.

2. Menyelesaikan maslah sengugut , keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut dan urat saraf.
4. Menguatkan antibodi (menghindarkan dari kerap selsema, batuk, demam dan alahan).
5. Mencantikkan, menegang dan melicinkan kulit (akan berubah seperti lilin).
6. Merangsang hormon Estrogen, Progesteron dan Androgen(hormon seks).
7. Menegangkan, memejalkan payudara dan mencerahkan warna puting.
8. Mencegah dan mengubati untuk pesakit diabetis (kencing manis).
9. Amalan selepas bersalin (mengecutkan dan merapatkan faraj).
10. Menghilangkan bau mulut (terutama masa bangun pagi).
11. Menghilangkan urat timbul (terutama selepas bersalin).
12. Memperbanyakkan pegeluaran susu badan selepas bersalin.
13. Awet muda dan kesuburan (masalah sakit puan).
14. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
15. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
16. Menghilangkan pepeluhan pada waktu malam.
17. Memberi kebahagian kepada pasangan.
18. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
19. Menguatkan hati dan buah pinggang.
20. Menambah darah selepas bersalin.
21. Meningkatkan kecergasan minda.
22. Mengimbangi tekanan darah selepas bersalin.
23. Melambatkan proses Menopause.
24. Mengimbangi tekanan darah.
25. Menyelesaikan masalah buasir kecil.
26. Melegakan asma (lelah).
27. Menghilangkan jerawat.
28. Menaikkan seri muka dan badan.
29. Melancarkan peredaran darah.
30. Anti-bakteria (sekitar faraj).

In shaa Allah in next post Aienn akan kongsikan testimoni-testimoni pengguna MAHARANI ni yea...

See u in my next post! 



Aienn Latifi




Sunday, 9 July 2017

Premium Beautiful di Hari Raya

Selamat Hari Raya!!
Banyak ke open house yang korang pergi?


Banyak ke korang makan time2 Raya ni?


Pernah ternampak satu post ni, katanya sepanjang bulan puasa berat badan turun 2kg...tapi Raya baru 5 hari dah naik 4kg!! Adoii...🙈🙈🙈

Jom lah kita dapatkan semula 'shape' badan yang diidam-idamkan 😍

Encik-encik suami pun jom lah support puan-puan isteri masing2 untuk kembalikan keyakinan mereka untuk pergi kerja, pergi beraya rumah kawan2, jiran2, saudara mara jauh dan sebagainya.

Aienn akan kongsikan keunikan dan keistimewaan Premium Beautiful. 
Bahasa Melayu ada, English pun ada. hihi.
(klik image untuk zoom)
Semoga bermanfaat pada semua!!




Then kat sini nak share jugak beberapa testimonial daripada pengguna-pengguna Premium Beautiful.
Daripada 10 testimonial yang Aienn kongsikan ni, semua kesepuluh pengguna ni berpuas hati dengan 'results' yang mereka capai.
Turun berat badan dengan 'body shaping' tu dah memang confirm dah. Ada jugak yang berjaya 'conceive' dan 'pregnant', ada yang 'stretch mark' hilang, ada yang dah kurang sakit pinggang, dan ada jugak yang dapat buang angin2 dari badan.











Mereka ni semua dah merasai 'results' yang baik daripada Premium Beautiful. Encik-encik suami pun dah tentu makin sayang.

Anda pulak?
Jom call/'whatsapp' Aienn di 017-2944382, untuk buat ukuran dan fitting kat uolss...SEKARANG!!





Aienn Latifi
017-2944382
aienn.latifi@gmail.com


Tuesday, 4 July 2017

INFINENCE x RIZMAN RUZAINI Hijab Collections


Masih belum terlambat untuk Aienn perkenalkan kepada anda jenama premium baru kami, siri fesyen Infinence yang pertama dikeluarkan oleh Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd yang direka khas oleh pereka fesyen tersohor Malaysia

RIZMAN RUZAINI!

Infinence X Rizman Ruzaini Hijab Collections.

Terdapat 3 jenis koleksi tudung yang dikeluarkan. Iaitu:
1) Hijab Essential 
2) Hijab Essential +
3) Hijab Stellina 

Here goes the photos of the collections. Each collections ada 6 warna dan warna-warnanya sangat cantik digayakan samada secara formal atau casual. 


Hijab Essential






















Hijab Essential+

 










    






Hijab Stellina
















Dapatkan sekarang daripada kami!

Peluang menjadi agent sah kini dibuka. Menjana pendapatan lumayan bersama SHOM melalui 
Infinence x Rizman Ruzaini.

Jadi, apa tunggu lagi??

Contact Aienn sekarang.

Aienn Latifi
017-2944382