Thursday, 17 August 2017

MAHARANI...yang terhebat masa kini!!

Salam, semua :)

Alhamdulillah ramai yang order dan bertanyakan tentang MAHARANI. In shaa Allah harini Aienn akan kongsikan serba sedikit tentang MAHARANI...


Herba Maharani dulu dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan, telah dibawa masuk untuk pasaran Malaysia pada April tahun 2001 semasa usahasama Negara China dan Malaysia. Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL 20014413T) dan disahkan HALAL oleh JAKIM.

Pada Januari 2004 telah dilancarkan secara besar-besaran untuk pasaran wanita Islam Malaysia.
Menurut rekod perubatan China, herba Maharani ni telah diamalkan lebih 3000 tahun (...Zaman Dinasti Tang) dan hanya untuk kegunaan kerabat diraja sahaja. Wowww...!!

Pada tahun 1669 Syarikat Tong Ren Tang telah dilantik bagi memelihara dan memasarkan khazanah perubatan khusus untuk wanita ini ke seluruh dunia.

So, apa kaitan herba Maharani ni dengan kesihatan wanita?

(teruskan...)


RAMUAN DAN KANDUNGAN HERBA MAHARANI

Kandungan utama:-


1. Ayam wuji - Gallus Gallus Domesticus: burung liar hidup dalam 4 musim dikawasan pergunungan China. Kesemua paruh, tulang, daging, & kaki burung ni adalah berwarna hitam, kecuali bulunya warna putih mutiara. Burung ni disembelih mengikut cara Islam & diproses, seterusnya dikukus.

2. Tanduk Rusa - Cornu Cervus Nippon: tanduk rusa yang dihaluskan menjadi serbuk. Membantu memberi tenaga & dapat merembes hormon seks wanita.


3. Tulang sotong - Os Sepiella Maindroni: tulang sotong yang kaya dengan kalsium membantu menguatkan tulang belakang manusia.


4. Beberapa jenis gingseng yang terpilih: Radix, Rhizoma dan Os.


CARA PENYEDIAAN HERBA MAHARANI

Dengan meggunakan mesin berteknologi tinggi canggih dan terkini, semua ramuan adalah direbus melebihi 18 jam, lalu wapnya dijadikan biji-biji halus dan ia perlu disimpan dalam tempat yang kedap udara. Lilin adalah cara terbaik untuk dijadikan tempat simpanan herba Maharani. Pada lilin tersebut terdapat logo berwarna emas - tanda ketulenannya.

CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI

Disebabkan herba Maharani diperbuat daripada wap, kesan perubahan pada sistem tubuh seseorang berlaku amat cepat kerana ia boleh menembusi segala sel dalam tubuh, salur darah, ovari, payu dara dan lain-lain. Disyorkan pengambilan air kosong (air alkali adalah yang terbaik) yang banyak untuk membantu mengimbangi proses penyerapan. Pengambilan yang disyorkan ialah 1/2 bola setiap hari sebelum makan(semasa ketiadaan haid).


Selain daripada maklumat dalam gambar kat atas ni, antara kehebatan lain herba Maharani ni adalah:

1. Membantu menyelesaikan masalah persekitaran - Ovari, rahim iaitu senggugut, keputihan, kegatalan, haid tidak teratur, menopause dan lain-lain.

2. Membantu menyelesaikan masalah persekitaran payudara iaitu sebarang ketumbuhan, saluran yang tersumbat dan akan memberi keanjalan pada payudara.

3. Mengawal selia tekanan darah, emosi dan saraf.

4. Membantu menyelesaikan masalah sengal-sengal sendi, asma, urat timbul, peranakan jatuh (prolebsis), sakit pinggang dan lain-lain.

5. Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka, lebih bermaya, bersemagat, kulit halus, awet muda, dan dapat memberikan kebahagian kepada pasangan.

6. Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan, membantu membetulkan kedudukan ovari, rahim dan lain-lain.


Tau tak ada lagi TIGA PULUH keberkesanan herba Maharani ni? Apa dia??

1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur dan semua masalah berkaitan haid.

2. Menyelesaikan maslah sengugut , keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut dan urat saraf.
4. Menguatkan antibodi (menghindarkan dari kerap selsema, batuk, demam dan alahan).
5. Mencantikkan, menegang dan melicinkan kulit (akan berubah seperti lilin).
6. Merangsang hormon Estrogen, Progesteron dan Androgen(hormon seks).
7. Menegangkan, memejalkan payudara dan mencerahkan warna puting.
8. Mencegah dan mengubati untuk pesakit diabetis (kencing manis).
9. Amalan selepas bersalin (mengecutkan dan merapatkan faraj).
10. Menghilangkan bau mulut (terutama masa bangun pagi).
11. Menghilangkan urat timbul (terutama selepas bersalin).
12. Memperbanyakkan pegeluaran susu badan selepas bersalin.
13. Awet muda dan kesuburan (masalah sakit puan).
14. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
15. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
16. Menghilangkan pepeluhan pada waktu malam.
17. Memberi kebahagian kepada pasangan.
18. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
19. Menguatkan hati dan buah pinggang.
20. Menambah darah selepas bersalin.
21. Meningkatkan kecergasan minda.
22. Mengimbangi tekanan darah selepas bersalin.
23. Melambatkan proses Menopause.
24. Mengimbangi tekanan darah.
25. Menyelesaikan masalah buasir kecil.
26. Melegakan asma (lelah).
27. Menghilangkan jerawat.
28. Menaikkan seri muka dan badan.
29. Melancarkan peredaran darah.
30. Anti-bakteria (sekitar faraj).

In shaa Allah in next post Aienn akan kongsikan testimoni-testimoni pengguna MAHARANI ni yea...

See u in my next post! 



Aienn Latifi




Sunday, 9 July 2017

Premium Beautiful di Hari Raya

Selamat Hari Raya!!
Banyak ke open house yang korang pergi?


Banyak ke korang makan time2 Raya ni?


Pernah ternampak satu post ni, katanya sepanjang bulan puasa berat badan turun 2kg...tapi Raya baru 5 hari dah naik 4kg!! Adoii...🙈🙈🙈

Jom lah kita dapatkan semula 'shape' badan yang diidam-idamkan 😍

Encik-encik suami pun jom lah support puan-puan isteri masing2 untuk kembalikan keyakinan mereka untuk pergi kerja, pergi beraya rumah kawan2, jiran2, saudara mara jauh dan sebagainya.

Aienn akan kongsikan keunikan dan keistimewaan Premium Beautiful. 
Bahasa Melayu ada, English pun ada. hihi.
(klik image untuk zoom)
Semoga bermanfaat pada semua!!




Then kat sini nak share jugak beberapa testimonial daripada pengguna-pengguna Premium Beautiful.
Daripada 10 testimonial yang Aienn kongsikan ni, semua kesepuluh pengguna ni berpuas hati dengan 'results' yang mereka capai.
Turun berat badan dengan 'body shaping' tu dah memang confirm dah. Ada jugak yang berjaya 'conceive' dan 'pregnant', ada yang 'stretch mark' hilang, ada yang dah kurang sakit pinggang, dan ada jugak yang dapat buang angin2 dari badan.











Mereka ni semua dah merasai 'results' yang baik daripada Premium Beautiful. Encik-encik suami pun dah tentu makin sayang.

Anda pulak?
Jom call/'whatsapp' Aienn di 017-2944382, untuk buat ukuran dan fitting kat uolss...SEKARANG!!





Aienn Latifi
017-2944382
aienn.latifi@gmail.com


Tuesday, 4 July 2017

INFINENCE x RIZMAN RUZAINI Hijab Collections


Masih belum terlambat untuk Aienn perkenalkan kepada anda jenama premium baru kami, siri fesyen Infinence yang pertama dikeluarkan oleh Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd yang direka khas oleh pereka fesyen tersohor Malaysia

RIZMAN RUZAINI!

Infinence X Rizman Ruzaini Hijab Collections.

Terdapat 3 jenis koleksi tudung yang dikeluarkan. Iaitu:
1) Hijab Essential 
2) Hijab Essential +
3) Hijab Stellina 

Here goes the photos of the collections. Each collections ada 6 warna dan warna-warnanya sangat cantik digayakan samada secara formal atau casual. 


Hijab Essential






















Hijab Essential+

 










    






Hijab Stellina
















Dapatkan sekarang daripada kami!

Peluang menjadi agent sah kini dibuka. Menjana pendapatan lumayan bersama SHOM melalui 
Infinence x Rizman Ruzaini.

Jadi, apa tunggu lagi??

Contact Aienn sekarang.

Aienn Latifi
017-2944382

Monday, 7 November 2016

Budapest, Hungary


RINDU gilerrrr!!! 
Best sangat bila dapat pusing2 keliling dunia for free.. 
Memang rugi kalau tak ambil peluang.
Bukan kena bayar pon. Cuma kena usaha jer. 

Jom layan gambar2 yang menarik for you to envy! 

*wink* 


































Seronok sangat lah!


Nak jugak melancong for FREE? 
Nak tau lebih lanjut?


Meh whatsapp / sms / telegram --> 017-2944382<--



Love Lots,
Aienn Latifi